Manifest de l’agrupació de claustrals UB x la República

Les persones que ens sumem a l’agrupació Universitat de Barcelona per la República (UB x la República) en la nostra inscripció com a candidates al Claustre de la UB:

— Ens presentem per defensar des de la Universitat les llibertats democràtiques i nacionals.
Al llarg de la seva història, la Universitat de Barcelona s’ha manifestat sempre al costat de la lliure expressió d’idees i de creences. Per això, en aquest moment de judicialització de la política i de greu degradació de la qualitat democràtica de l’Estat espanyol, apostem perquè la Universitat prengui partit d’una manera clara en defensa de les llibertats democràtiques i de la voluntat del poble català expressada a les urnes a favor d’organitzar-se en República.

— Ens presentem per denunciar l’escalada repressiva i per fer front a la normalització de la repressió.
Condemnem l’embat repressiu de l’Estat espanyol contra polítics i ciutadans que volen exercir lliurement els seus drets fonamentals i democràtics, especialment les persones empresonades, encausades i exiliades. Volem ser l’altaveu, amb més raó encara, dels represaliats que són membres de la nostra institució.

Per això, impulsarem accions als llocs de treball i a tots els organismes i assemblees dels quals es dota la Universitat amb l’objectiu de visibilitzar aquesta situació tan anòmala i de fomentar el debat sobre la criminalització de la dissidència, la violació de la legalitat democràtica, els abusos i la il·legitimitat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, etc.

— Ens presentem per crear un espai per debatre el paper de la universitat pública en la nova societat republicana
Ens constituïm com un espai que vol aglutinar, més enllà de les nostres possibles militàncies polítiques i sindicals, tots els membres de la comunitat universitària que defensem, d’una manera explícita i clara, el dret del poble català a decidir democràticament el seu futur. Des d’aquest espai volem promoure el debat sobre el paper de la universitat pública en la millora de la docència i la recerca en la nova societat republicana, participant activament del necessari procés constituent que hem d’emprendre entre tots.

Per tot això, demanem el suport de la comunitat universitària als membres d’aquesta agrupació amb la finalitat de coordinar totes aquelles activitats que el nostre col·lectiu consideri adequades per protegir els nostres drets i les nostres llibertats.

Anuncis